Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Uutiset Suomalaisen teknologia-alan yhteisponnistus: 1000 koulutusta tekoälyn mahdollisuuksista yritysjohdolle 

Suomalaisen teknologia-alan yhteisponnistus: 1000 koulutusta tekoälyn mahdollisuuksista yritysjohdolle 

AI Finland -yritysverkoston lanseeraama AI 1000 -ohjelma nostaa tekoälyn tuomat liiketoimintamahdollisuudet suomalaisen yritysjohdon ajattelun ytimeen. 

 

Kumppaniverkoston kanssa luodun koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa tulevan vuoden aikana 1000 yrityksen hallitukset ja johtoryhmät tunnistamaan ja hyödyntämään tekoälyn tarjoamat kasvumahdollisuudet – ja näin luoda suomalaiseen yrityskenttään 1000 kunnianhimoista, tekoälypohjaista liiketoimintahanketta. 

Osallistuvat yritykset saavat koulutuksen aikana 1–2 konkreettista ja toteutuskelpoista tekoälyideaa sekä suunnitelman niiden viemiseksi käytäntöön. Koulutus toteutetaan tehokkaana 2+4 tunnin kokonaisuutena, joka keskittyy tekoälyn liiketoimintavaikutuksiin, ei teknologiaan.  

Tärkeintä on tunnistaa oikea ongelma 

”Elämme nyt tekoälyaallon ensimmäistä suurta murrosvaihetta, ja ratkaisut kehittyvät hurjaa vauhtia. Suomessa olemme kuitenkin jumittuneet hyödyntämään tekoälyä liian kapeasti pääasiassa toiminnan tehostamiseen ja optimointiin. Suurinta ravistelua investointeihin ja innovaatioihin vaaditaan nyt yritysten omistajilta ja hallituksilta operatiivisen johdon sijaan. Nyt ei ole kyse nappikaupasta”, AI Finland -verkoston johtaja Karoliina Partanen sanoo. 

AI Finlandin ja AMD Silo AI:n helmikuussa julkaiseman Nordic State of AI -kartoituksen mukaan kaikilla toimialoilla ja kaikissa kokoluokissa on jo yrityksiä, jotka investoivat tekoälypohjaiseen uudistumiseen miljoonia euroja. AI 1000 -ohjelma on tehty herättelemään yrityskentän suurta massaa, joka kaipaa lisää tietoa tekoälyn mahdollisuuksista sekä siitä, millainen investointi toisi suurimman kasvun. 

”Hallituksella yhdessä johtoryhmän kanssa on tarvittava kokonaisnäkemys ja suurin taloudellinen intressi. Tärkeintä on tunnistaa oikea ongelma tai tavoite, jonka tekoälyllä voi ratkaista. Tavoitteena voi olla vaikkapa laitteiden autonomisuus, myynnin digitalisointi tai tuotebisneksestä palveluliiketoimintaan siirtyminen”, Partanen valottaa. 

Alan kärkitoimijat yhdistivät voimansa 

Ohjelman koulutussisällön ovat kehittäneet yhdessä Suomen johtavat tekoälytoimijat: Digia, Fujitsu Finland, Futurice, Gofore ja Sofigate. Konsulttitalot ovat laittaneet kilpailun syrjään yhteisen tavoitteen – suomalaisen liiketoiminnan uudistamisen – vuoksi. Ohjelmaa tukemassa on keskeisiä yritysmaailman tahoja Keskuskauppakamarista Kasvuryhmään.  

Koulutuksia vetävät AI Finland -verkostoon kuuluvat koulutetut IT-palveluntarjoajat eri puolilta Suomea.Ohjelmaan haetaan niin kouluttajia kuin koulutettavia avoimella haulla.  Kokonaisuuden koordinoinnista vastaa AI Finland.  

Partanen näkee ohjelmassa myös mahdollisuuden konsultointiyritysten tarjoamien palveluiden tason nostamiseen.  ”On todella hienoa, että koko teknologia-ala puhaltaa asiassa yhteen hiileen. Tuloksena on monen johtavan tekoälytoimijan yhteisponnistuksena luoma koulutussapluuna, joka annetaan laajasti alan toimijoiden käyttöön.” 

Teknologiateollisuus tarjoaa tukea koulutukseen jäsenyrityksilleen 

 
Teknologiateollisuus ry kertoi vuoden 2023 lopussa 10 miljoonan euron investoinnista tekoälyn hyödyntämisen vauhdittamiseen Suomessa. Osa investoinnista suunnataan nyt uudelleen siten, että se on entistä kattavammin koko jäsenyrityskentän hyödynnettävissä. Osana tätä kokonaisuutta Teknologiateollisuus ry kompensoi AI 1000 -koulutuksen kustannuksista merkittävän osan jäsenyrityksilleen. Jos jäsenyritys on myös AI Finland -verkoston jäsen, koulutus on täysin maksuton. 

Muiden yritysten osalta koulutuksen hinta määräytyy liikevaihdon mukaan, ja AI Finland -verkoston jäsenyrityksille se on edullisempi. Verkostoon voi liittyä myös koulutuksen yhteydessä – näin yritys saa käyttöönsä AI Finlandin tarjoaman tuen myös koulutuksen jälkeen. Tutustu tarkemmin AI 1000 -ohjelman tarjoamiin mahdollisuuksiin täällä

Lisätietoja