Vertaissparraukset
Seuraava tapahtuma: 27.11.2024, Online
Vertaissparraukset ovat kuukausittaisia, interaktiivisia tapaamisia, joissa syvennytään ajankohtaisiin case-esimerkkeihin alustusten ja pienryhmäkeskusteluiden kautta. Tapahtumien teemat vaihtelevat liiketoiminnan kehittämisestä ja GenAI-innovoinnista operatiivisiin malleihin ja tuotannollistamiseen, tarjoten konkreettista inspiraatiota ja työkaluja osallistujille.
27.11. klo 9–10 Innovaatiojohtaminen teollisuusyrityksissä – kuinka tunnistan ja priorisoin parhaat tekoälyideat
Tekoäly tuo valtavasti mahdollisuuksia teollisuusyrityksille, mutta kilpailuedun saavuttaminen edellyttää innovatiivisia lähestymistapoja ja kykyä priorisoida oikeat ideat. Tässä vertaissparrauksessa kuulemme kahdesta ainutlaatuisesta näkökulmasta tekoälyn hyödyntämiseen.
Case Valmet
Teknologia yksin ei tuo kilpailuetua. Parhaat ratkaisut syntyvät yhteistyöllä, kun eri toimialojen näkemyksiä ja kokemuksia yhdistetään. Lauri Anttila (Forge Digital) ja Valmet kertovat, miten teknologian kypsyyttä ja liiketoimintahyötyjä kannattaa arvioida sekä miksi harkittu eteneminen ja oikeiden kumppaneiden löytäminen ovat avainasemassa
Aki Alanne, Head of AI Development, Valmet
Lauri Anttila, Johtava teknologiakonsultti, Forge Digital
Case Fastems
Fastemsin CTO Topi Juden ja Codenton CEO Anthony Gyursanszky avaavat, miten innovaatiohankkeita johdetaan teollisuusyrityksessä. He jakavat kokemuksia tekoälyhankkeista, esittelevät hankkeiden potentiaalin arviointimallin sekä kertovat tekoälyn viidestä suosituimmasta käyttötapauksesta.
Topi Juden, CTO, Fastems
Anthony Gyursanszky, CEO, Codento
3.12. klo 9–10 Tekoälystrategian luominen – kuinka luon yrityksen yleistä strategiaa ja ydinliiketoimintaa tukevan tekoälystrategian
Miten tekoäly voidaan tehokkaasti yhdistää yrityksen strategiaan ja liiketoiminnan kehittämiseen? Tämä vertaissparraus tarjoaa kaksi oivaa esimerkkiä siitä, kuinka tekoälystrategia voidaan rakentaa ja integroida osaksi yrityksen toimintaa.
T
Case Helen
Helen on ottanut merkittäviä askeleita kohti tekoälyn täysimittaista hyödyntämistä. Mikko Muurinen, Head of Data & AI, esittelee, miten tekoäly ohjaa energiajärjestelmää, parantaa asiakasymmärrystä ja toimii työkaluna henkilöstölle. Mika Aho, CEO, Data Design Oy, avaa strategian luontiprosessin ja taustalla vaikuttavat oivallukset.
Mikko Muurinen, Head of Data & AI, Helen
Tuomo Lehtonen, CGO, Data Design
Case Merimieseläkekassa
Merimieseläkekassan tekoälystrategia rakentuu koko organisaation osallistamiselle ja systemaattisille kokeiluille. Timo Savolainen, Suomen johtava AI-strategisti ja kirjailija (uutuuskirja Tekoälyllä kilpailuetua – opas johtoryhmille ja hallituksille julkaistaan 28.11.2024) kertoo, miten MEK hyödyntää tekoälyä toimintansa tukena ja navigoi kohti tulevaisuutta.
Timo Savolainen, Senior AI Advisor, Sofigate
Kenelle?
Tapahtumasarja on suunnattu AI Finlandin jäsenille, joilla on kiinnostusta kehittää tekoälyn hyödyntämistä omassa organisaatiossaan ja laajemmin yhteiskunnassa. Suurin osa vertaissparrauksista on toimialariippumattomia, tietyn toimialan kohderyhmä ilmoitetaan erikseen tapahtumakuvauksessa.